Foto: Robert Gustavsson

Polisen efter skotten i Västerås: ”Finns en ökad risk för skjutningar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter skjutningen utanför en bostad på Hammarby i Västerås under natten till onsdag, vårdas nu en man på sjukhus för allvarliga skador. Enligt polisen pekar allt på att det finns en anledning till varför mannen blev skjuten.

Under dagen har polisen gjort en teknisk undersökning, haft förhör med vittnen och spårat med hund. 

–De insatser som gjorts har gett goda resultat, men vad det innebär kan jag inte gå in på i nuläget, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson.

”Det finns en anledning till varför mannen blev skjuten”

Enligt vittnesuppgifter var gärningsmannen maskerad, men ytterligare signalement vill polisen inte gå ut med. Det eftersom det kan påverka kommande vittnesförhör.  

–Det är en isolerad händelse och allt pekar på att det finns en anledning till varför mannen blev skjuten, säger Johan Thalberg. 

I klippet ovan berättar Johan Thalberg om att det finns en förhöjd risk med skjutningar i Västerås, med anledning av de insatser som polisen har gjort. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.