I klippet berättar Tobias Ahlén, presstalesperson polisregion Mitt, om sprängladdningen och hur de tekniska undersökningarna har gått. Foto: SVT/Polisen

Polisen efter sprängningen i Arboga: Bombgruppen har gjort fynd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppger nu att de har gjort vissa fynd vid den butik som sprängdes i centrala Arboga natten mot torsdagen. Det finns även iakttagelser som placerar personer på platsen i samband med att detonationen ägde rum.

Polisen fortsätter att arbeta vid butiken i Arboga där explosionen ägde rum strax efter klockan 03 natten till torsdagen.

Under dagen har tekniska undersökningar genomförts och nationella bombskyddet har varit på plats. I samband med undersökningarna har polisen gjort vissa fynd, berättar polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

Vädjar om tips

Samtidigt uppmanar polisen att personer som sett något ska höra av sig.

– Är det någon som har sett något i anslutning till den här detonationen, folk som har rört sig i området och så, då får man jättegärna höra av sig till oss på 114 14, säger Tobias Ahlén.

Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, men ännu är ingen gripen för sprängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.