Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen kan inte svara på om den skottskadade var den egentliga måltavlan för dådet. Vi vet helt enkelt inte ännu, säger presstalespersonen Magnus Jansson Klarin. Foto: Hanna Eklund/SVT

Polisen söker två gärningsmän efter skjutningen på juldagen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med att man söker två misstänkta gärningsmän efter pubskjutningen. Enligt vittnen ska två personer ha samarbetat kring dådet.

Polisen går nu ut med att de söker två personer efter skjutningen på en restaurang i Västerås på juldagen.

– Vi har ingen misstänkt utpekad, betonar polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin, men misstänker alltså att det ska ha varit två gärningsmän.

Krogskjutningen i Västerås

Signalementet på personerna är vagt, det ska var en kortare person på 160 till 170 centimeter och en längre, mellan 170 och 180 centimeter. Det är den kortare personen som vittnena säger var maskerad.

Polis har inte kunnat höra offret

Polisen har hela tiden sagt att utredningsläget är gott, men ändå dröjer resultaten. Magnus Jansson Klarin framhåller att det är en stor utredning. Ett 70-tal förhör har hållits, det är vittnen från platsen och personer som polisen bedömer skulle kunna veta någon om händelsen.

Polisen har inte kunnat prata med den skjutne mannen ännu. De hade hoppats på att kunna göra det förra veckan, men han har inte varit tillräckligt återhämtad för det.

– Det är klart att det är viktigt att höra målsägaren, men vi står inte still för att vi kunnat göra det. Vi ser fortsatt positivt på utredningen, även om vi inte har någon misstänkt frihetsberövad i nuläget, säger Magnus Jansson Klarin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Sigrid Renklint/SVT/Daniel Brodén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krogskjutningen i Västerås

Mer i ämnet