Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
-Vi är så klart nöjda, men vi har fortsatt problem och vi måste fortsatt jobba riktat med det här, säger Sara Ekström. Foto: Melker Blomberg/SVT

Polisen nöjd med riktat arbete mot grovt kriminella i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

I Västerås har polisen de senaste åren prioriterat och riktat arbetet mot grovt kriminella, som legat bakom flera grova brott gällande våld, vapen och narkotika.

– Vi har ett 20-tal tongivande kriminella i Västerås men insatserna har bedrivits bredare än så, säger Sara Ekström lokalpolisområdeschef Västerås.

I summeringen av vad satsningen hittills resulterat i lyfter polisen fram beslag av vapen (15 stycken) och narkotika (1,4 kg kokain, 40 kg cannabis och 20 000 narkotikaklassade tabletter). Men också att grovt kriminella personer dömts till sammalagt runt 50 års fängelse för försök till mord, vapenbrott och narkotikabrott.

– Vi är så klart nöjda, men vi har fortsatt problem och vi måste fortsatt jobba riktat med det här, särskilt med att förhindra nyrekrytering in i de här kriminella gängen, säger Sara Ekström.

Hör mer om polisens arbete i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer