Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vittnet Majd Idrees berätta om vad han hörde från lägenheten i Vetterstorp. Flera polisbilar var på plats på Karlavagnsgatan på söndagsförmiddagen. Foto: Elvira Ringeborn

Polisen larmades om skottlossning i Västerås – utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en skjutning i Vetterstorp i Västerås under natten till söndagen. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.
– Jag hörde två smällar, säger grannen Majd Idrees.

Polisen fick klockan 01.04 larm från personer som hört smällar vid Karlavagnsgatan i Vetterstorp. Ett vittne skriver på Facebook att tre smällar hördes och att polisen sökte igenom området med ficklampor och hundpatrull.

– Jag lyssnade på musik i mina airpods och hörde ändå två smällar. Sen såg jag folk på balkongerna och polisen kom, säger Majd Idrees, 17, som bor i grannhuset.

Ett område spärrades av för teknisk undersökning. Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott men det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

– Vår bedömning är att det har skett en skottlossning utomhus, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson vid Region Mitt.

Polisen efterlyser tips

– Vi har gjort en del vittnesförhör och vi håller på att sammanställa de uppgifterna. Vi är intresserade av fler vittnesuppgifter så om man har sett eller hört något ska man höra av sig på 114 14.

Har ni gjort fynd av tomhylsor?

– I nuläget vill jag inte gå in på vilka fynd vi har gjort.

Polisens avspärrningar hävdes på morgonen men poliser var kvar på platsen och letade efter spår. På förmiddagen var ingen person frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.