Polisstationen i Fagersta byggs om – hundratals passtider uteblir

Uppdaterad
Publicerad

Mitt uppe i de extrema kötiderna för att skaffa pass så stänger en av västmanlands pass-expeditioner.

Det är receptionen på polisstationen i Fagersta som ska byggas om och då stänger expeditionen tillfälligt.

– Passmaskinerna är så pass känsliga för damm så därför kommer det vara stängt, säger Magnus Strömberg, gruppchef polisen Fagersta.

Polisstationen i Fagersta håller inte måttet när det gäller säkerhet och arbetsmiljö. Meningen var att den skulle ha byggts om och varit klar redan för ett år sedan 2021, men så blev det inte. Nu finns det detaljer som inte kan vänta längre enligt Magnus Strömberg, gruppchef polisen Fagersta.

– Om vi inte hade gjort den här ombyggnationen av receptionen då hade den förmodligen behövt stänga helt och hållet, säger Magnus Strömberg, gruppchef polisen Fagersta.

Polisstationen i Fagersta kommer fortsatt hållas öppen under ombyggnationen, men receptionen som tar emot de kunder som som behöver ett nytt pass kommer att vara stängd 22 april – 9 maj.

I klippet berättar Magnus Strömberg om varför polisstationen behöver stänga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.