Arkivbild. Foto: TT

Problem med kylan på Västerås sjukhus – 30 grader i patientsalar

Uppdaterad
Publicerad

Under en av de varmaste dagarna på året har patienter på Västerås sjukhus tvingats vistas i lokaler där temperaturen varit uppemot 30 grader. Anledningen är ett fel på fjärrkylan från Mälarenergi.

Samtidigt som termometern visade på 33 grader drabbades Mälarenergi av problem med leveransen av fjärrkyla under onsdagen. Något som bland annat märktes på sjukhuset i Västerås.

– Just nu har vi mellan 24 och 30 grader i olika lokaler, förklarar driftschef Mikael Svanström på Västmanlands sjukhus. Det gäller även patientrum på sjukhuset.

Nödkylning startad

För att klara den dagliga verksamheten har man fått starta nödkylar på sjukhuset.

– Vi kör inte riktigt för fullt men klarar ändå att hålla det viktigaste kallt och att verksamheten fungerar. Det vi har dragit ner på är komfortkyla, alltså kylan i patientsalar och liknande lokaler.

Reparationer under natten

Beskedet till sjukhuset är att felet hos Mälarenergi ska åtgärdas under natten till torsdag.

– Samtidigt går det inte åt lika mycket fjärrkyla nattetid, då produceras mer än vad som förbrukas. Så det innebär förhoppningsvis att vi kan kyla lite mer imorgon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer