Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan inte minnas att enbart en sekvens spelas om”. SVT har träffat VästeråsIrstas sportchef Mattias Zachrisson inför det udda straffdramat i kvalet till herrarnas handbollsliga. Foto: Handbollsligan/Robert Gustavsson SVT

Protesten gick igenom – VästeråsIrsta reser 48 mil för att lägga en straff: ”Häftig grej”

Uppdaterad
Publicerad

Kvalmatchen till handbollsligan har fått en unik utveckling. Efter att VästeråsIrstas protest gått igenom kommer laget åka tillbaka de 48 milen till Karlskrona för att lägga en straff – fyra dagar efter att matchen blåstes av.

– Skönt på något sätt att det blev rätt, nu har vi chans att kvittera, säger sportchef Mattias Zachrisson.

Karlskrona ledde med 25-24 när Västerås fick med sig en straff. Sekretariatet meddelade via matchdelegaten att straffen kom efter att ordinarie tid gått ut och den fick inte läggas.

Västerås överklagade och har nu fått rätt.

– Jag kan inte minnas att någon protest gått igenom och att det landar enbart i att den sekvensen spelas om, säger sportchef Mattias Zachrisson.

Bäst av fem matcher är det som gäller, så efter tisdagens match kan Karlskrona leda med 2–0 eller så står det 1–1 i matchserien.

I klippet får du se den omtalade situationen och höra sportchef Mattias Zachrissons känslor inför det udda straffdramat.

Kval till Handbollsligan herr

2/4 Västerås – Karlskrona 23-28 

5/4 Karlskrona – Västerås 25-24 (ej färdigspelad)

9/4 Straffen ska läggas i Karlskrona – Västerås

10/4 Karlskrona – Västerås

15/4 Västerås – Karlskrona eventuellt

18/4 Karlskrona – Västerås eventuellt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.