En fortsatt räddningsinsats har genomförts under torsdagen och räddningstjänsten har sökt efter gasflaskorna. Foto: Räddningstjänsten

Räddningstjänsten: ”Vi bedömer att alla gasflaskor har hittats”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har räddningstjänsten sökt efter gasflaskorna som spreds när explosionerna skedde på lastbilssläpet under onsdagskvällen. Nu varnar räddningstjänsten.

– Eventuella hela flaskor är farliga om de vidrörs. De kan explodera, skriver Johan Gustavsson, inre befäl i ett pressmeddelande. 

En fortsatt räddningsinsats har genomförts under torsdagen och räddningstjänsten har sökt efter gasflaskorna. 

– Bedömningen är att alla gasflaskor har hittats. På grund av att vissa flaskor har exploderat och påverkats av branden så kan vi dock inte fastställa att alla har hittats, skriver Johan Gustavsson.

Explosionerna på E18 i Västerås

Avspärrningarna på E18 hävdes helt under torsdagskvällen och är åter öppen för trafik i båda riktningar.

”Bedömer att området är säkert”

Under fredagen genomförde räddningstjänsten och polisen ett sista säkerställande genomsök av området efter eventuella kvarvarande gasflaskor.  

– Vi hittade inga fler hela flaskor. Därmed är insatsen avslutad. Vi bedömer att området nu är säkert, säger räddningsledare Mattias Ingvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionerna på E18 i Västerås

Mer i ämnet