Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör regionrådet Tommy Levinssons (S) hårda kritik mot SJ. Foto: SJ/SVT

Regionens hårda kritik mot SJ: ”Absolut sämst i Mälardalen”

Uppdaterad
Publicerad

Om man inte sköter sig får man betala vite. Det säger Tommy Levinsson (S), regionråd i Västmanland, som ledsnat på situationen med alla inställda tåg i Mälardalen.

– Det bästa vore om de fick ordning på det. De jobbar hårt, men när det blir bättre vågar de inte säga, säger han till SVT.

Sedan SJ införde ett nytt planeringssystem i början av november fungerar tågtrafiken inte längre som den ska, någonting som kollektivtrafiknämnden i länet är djupt oroad över.

– Det nya planeringssystemet fungerar bara sämre och sämre och det är absolut sämst i Mälardalen och i bergslagsområdet, säger Tommy Levinsson (S) regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden i Västmanland.

Resenärerna drabbas av många inställda tåg och kollektivtrafiknämnden utreder nu om det kan handla om kontraktsbrott.

– Vi har en pågående pandemi som börjar klinga av och vi ser att resandet ökar och så händer det här, säger Tommy Levinsson.

Hör Tommy Levinssion i klippet bland annat berätta om hur man vill lösa problematiken i dagsläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer