Foto: Daniel Brodén

Se bilder från rififikupp i Västerås – tjuvar sågade sig genom taket till jaktbutik

Uppdaterad
Publicerad

En jaktbutik i Västerås har blivit utsatt för ett inbrott under natten till onsdagen. Enligt polisen har det skett en rififikupp, alltså att tjuvarna tagit sig in genom taket till företaget.

Inbrottstjuvarna har sågat sig genom både betong och armeringsjärn i taket för att ta sig in i lokalen. Inbrottslarmet utlöstes i samband med händelsen, men när polis och väktare anlände var det inga personer på platsen.

– Det är inte jättevanligt att inbrottstjuvar använder sig av denna metod, men vi haft några stycken händelser likt denna de senaste månaderna i Uppsala, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

SVT Nyheter Västmanland var på plats under morgonen och pratade med en person med koppling till den drabbade butiken som bekräftade att ett inbrott hade skett. Personen berättade även att det som säljs i butiken är varor som har med jakt att göra, bland annat vapen.

I nuläget är det oklart om något stulits. Polisen är på plats under onsdagsförmiddagen för att göra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.