Visa alla (2)

Risbroskolan i Fagersta stängd på grund av hot

Publicerad

På morgonen fattade skolledningen beslut om att Risbroskolan skulle vara stängd under torsdagen på grund av hot. Eleverna skickades hem och polisen kopplades in. Kickie Svensson, skolchef på Fagersta kommun, säger att de fick indikationer om ett hot på sociala medier redan på onsdagskvällen.

Kickie Svensson, skolchef på Fagersta kommun.

– Vi har tagit det säkra före det osäkra och skickat hem eleverna resten av dagen. Nu har vi lämnat över ärendet till polisen, vi får avvakta med om skolan kan öppna igen imorgon, säger hon.

Senast klockan 17.00 kommer det information om skolan ska hållas stängd även på fredagen.

Känd gärningsperson

Polisen skriver på sin hemsida att hotet kom från sociala medier och att de vet vem gärningspersonen är. Enligt Kickie Svensson handlar det om en elev. Ett ärende om olaga hot är upprättat.

– Vår bedömning är att Risbroskolan kan hållas öppen, men skolledningen har fattat ett annat beslut. Nu är vi på plats för att prata med ungdomar och skapa trygghet, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson på region Mitt.

Enligt polisen påträffades den misstänkta gärningsmannen under förmiddagen. Förhör kommer att ske så fort det är möjligt.

Information till föräldrar

Oroliga föräldrar kan gå in på Fagersta kommuns Facebook-sida för mer information. Föräldrar med barn på Risbroskolan kommer att få information via Infomentor som hanteras av Fagersta kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer