Foto: Melker Blomberg / SVT

Röforsloppet ställs in efter 80 raka lopp

Uppdaterad
Publicerad
Röforsloppet har genomförts 80 gånger utan avbrott, men i år har för få deltagare anmält sig. Så arrangörerna är tvungna att ställa in den anrika tävlingen.

1935 gick den första backtävlingen av stapeln i Röforsbacken utanför Arboga. På 40-talet tog SMK Arboga över arrangemanget, på den tiden var backtävlingar stora men under 50-talet dog intresset ut.

Arrangörerna har ändå lyckats hålla igång tävlingen 80 gånger utan avbrott, men i år bryts sviten.

På SMK Arbogas hemsida meddelar de att årets upplaga ställs in.

För få deltagare

Orsaken är att det är för få deltagare anmälda. När anmälningstiden hade gått ut så hade totalt 55 stycken bilar och motorcyklar skrivit upp sig.

”För att få till en bra tävling, dels ur deltagare men även publik bör vi ha minst 80 stycken”, skriver klubben på sin hemsida.

Rent ekonomiskt har klubben det därför svårt att genomföra loppet, det ekonomiska ”glappet” är för stort. Klubben har försökt hitta lösningar men har inte inte hittat något som de är nöjda med.

”Hur vi än vrider och vänder på siffrorna kommer vi till samma slutsats. Vi är för få deltagare totalt. Det känns jätte tråkigt eftersom vi kunnat genomföra 80 stycken utan avbrott”, skriver klubben på sin hemsida.

Tar nya tag

Arrangörerna är dock positivt inställda på att loppet kommer leva vidare nästa år istället.

”Vi ger inte upp. Vi har idéer hur vi skall kunna utveckla arrangemanget för att inte vara så beroende av deltagarna, men vi hinner inte till i år. Vi tar sikte på 2018 istället”, avslutar klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer