En person är fortfarande på fri fot efter rymningen från Sis-hemmet Sundbo och eftersöks nu av polisen. Foto: Niklas Hagman

Rymning från Sis-hem i Fagersta – en pojke på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer rymde under natten till söndag från ett Sis-hem utanför Fagersta. Det ska handla om fem pojkar i 15- till 17-årsåldern, som hotat personalen. En person är fortfarande på fri fot och eftersöks nu av polisen.

Efter midnatt tog sig flera personer ut från Sis-hemmet Sundbo i Fagersta genom att hota personalen.

– Det handlar om totalt fem individer i 15- till 17-årsåldern som ska ha hotat personal, bland annat på bilnycklar. Polisen ryckte ut till platsen med helikopter och hundpatrull och kunde under natten fånga in fyra av dessa personer, som flytt till fots, säger Mathias Rutegård, presstalesperson i polisregion Mitt.

Enligt Rutegård är samtliga inblandade pojkar. De fångades in på olika platser i närområdet, men en av dem är fortfarande på fri fot. Polisen har nu lagt ärendet på allmän spaning.

– Vi söker fortfarande efter honom, men själva jaktfasen är över, säger Mathias Rutegård.

Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen, som utreds som rån och främjande av flykt.

Många allvarliga incidenter

Polisen vill inte gå närmare in på varför pojkarna är placerade på det aktuella Sis-hemmet.

Händelsen är en i raden av grova våldshändelser på ungdomshemmet Sundbo i Fagersta den senaste tiden. Senast i somras tog två personer en kvinna ur personalen gisslan och tvingade till sig en tjänstebil i syfte att rymma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.