Så mår handbollen i Västerås

Publicerad

För VästeråsIrstas båda representationslag är det halvtid i serierna. För damlaget är prestationerna över förväntan medans herrlaget ligger sist i herrallsvenskan och behöver hitta ett sätt att vinna för att slippa degradering

VästeråsIrstas damer tippades som nia i SHE på tränarnas upptaktsträff, och kanske var det den tändvätskan som behövdes, för laget har presterat bättre än så, just nu en 4:e plats.

– Det är otroligt starkt gjort. Jag tror att man ska se den prestationen över tid, man har haft kontinuitet på ledare. Man har varit otroligt duktig på att plocka in unga spelare och förädla dom. Den här fjärdeplatsen som man har har man alla chanser att kunna behålla, säger handbollsexperten Magnus Lundin.

Herrarna måste rädda kontraktet

För herrarna, som tog steget upp i herrallsvenskan den här säsongen har det däremot varit en tuff resa så här långt.

– Det är en bedrövlig start på säsongen som dom får. Först efter 12 matcher så fick de sin första 2 poängare. Nu gjorde dom en bragdartad vändning i tisdags mot Anderstorp och hämtade upp 10 mål på 20 minuter. Den energin som det gav kan ge dom något att bygga vidare på. Det handlar bara om en sak nu, rädda kontraktet, säger Magnus Lundin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.