Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Miljöstrategen Linnea Landfors på Sala kommun berättar om Earth hour-tävlingen mot Heby kommun. Foto: Tomasz Swiesciak/SVT & Cornelius Poppe/TT

Sala och Heby gör upp i Earth hour-kamp: ”Vill få till en större omställning”

Uppdaterad
Publicerad

Under Earth hour uppmanas vi att släcka ner lamporna under en timme. I Sala och Heby kommuner tävlar man i att spara mest el under den tiden. I Sala är man beredd på att vinna – och få fira med korv på torget.

På lördag kväll när världen uppmärksammas på att släcka lamporna en timme från klockan 20.30, tävlar även Sala mot Heby i årets upplaga av Miljökampen. Reglerna är enkla, den som sparar mest el under timmen, vinner. Segrande kommun firar vinsten med fika och grillad korv på det kommunala torget.

– Det här är en manifestation under en timme. Det är inte så mycket konkret handling utan den har vi i den dagliga verksamheten som är den verkliga handlingen, säger Linnea Landfors, miljöstrateg på Sala kommun.

I klippet förklarar Linnea Landfors hur man tänker vinna kampen mot rivalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.