Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraterna får inte ut låstaggarna inför valkampanjen Foto: Tomasz Swiesciak/SVT

(S)toppas från att knacka dörr i Sala under årets valrörelse

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna vill använda låstaggar och portkoder för att komma in i Salabostäders trapphus och knacka dörr inför valet – men det kommunala bostadsbolaget säger bestämt nej. Något Sala Allehanda först rapporterade.

– Man hävdar att det handlar om hyresgästerna integritet, men det har vi svårt att förstå i det här fallet, säger Per-Olov Rapp, socialdemokratisk ledamot i bolagets styrelse.

I våras skickade Socialdemokraterna en förfrågan till styrelsen i Salabostäder om att få tillgång till bolagets trapphus inför årets valkampanj, precis som vid föregående val. Den här gången fattades dock ett beslut om att inte ge ut några låstaggar eller portkoder.

Enligt Bernard Niglis, vd på Salabostäder, är det helt enkelt för att bolaget bytt ut sina gamla system med koder till att istället använda porttelefoner.

– De får ringa på porttelefonen och släpper folk in dem så är det okej.

Kan du se att det är ett problem för Socialdemokraterna inför valrörelsen att de inte kan dela ut samhällsinformation?

– Jag kan inte se att det är ett problem för någon. De har tillgång till alla våra hyresgäster, men på samma sätt som alla andra. Om ingen öppnar dörren, så kommer ingen in.

Per-Olov Rapp säger att han tagit upp frågan i demokratiberedningen i Sala kommun.

– Där tyckte man också att det var en viktig fråga. Jag hoppas man kan ändra beslutet. Om inte i år, så inför nästa valår.

I klippet berättar Per-Olov Rapp (S) mer om varför han tycker det här ställer till det i valkampanjandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.