Sanna Berg i Kolbäck var med i tusen trädgårdar. Foto: Christoffer Söderman / SVT

Sanna i Kolbäck öppnade upp sin trädgård: ”Hoppas träffa likasinnade”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen öppnade privatpersoner runt om i landet upp sina grindar till sina trädgårdar för allmänheten. En av dem var Sanna Berg i Kolbäck.

– Jag tänkte att det kan vara ett väldigt roligt sätt att träffa andra som man delar odlingsintresset med. Det är alltid kul att få andras idéer och synpunkter på olika saker, säger Sanna Berg.

Det är första året som Sanna Berg är med i ”Tusen trädgårdar”. Evenemanget låter trädgårdsälskare visa upp eller besöka planteringar, odlingslotter och trädgårdar över hela Sverige vartannat år. Trots den rådande coronapandemin så blev arrangemanget av även i år.

– Man måste begränsa så det inte är för många personer som besöker trädgården åt gången. Jag har mina bröder som sitter grindvakt som ska ha koll på antalet människor, men vi får väl se om det kommer behövas eller inte, säger Sanna Berg.

Se Sannas trädgård i klippet ovan.

Sanna Berg i Kolbäck. Foto: Christoffer Söderman / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.