Marie Gustafsson var en av alla västeråspendlare som blev stående i eftermiddagstrafiken. Foto: privat/SVT

Bussar ersätter tåg mellan Stockholm och Västerås – omfattande signalfel mitt i fredagsrusningen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 16-tiden på fredagseftermiddagen är det fortfarande oklart när tågtrafiken mellan Bålsta och Västerås kan vara igång igen. Resenärer mellan Stockholm och Västerås får åka buss.

Ett omfattande signalfel stoppar tågtrafiken mellan Bro och Bålsta.

– Felavhjälpare har varit på plats i en timme men de vet fortfarande inte vad det är som är fel, så det finns i nuläget ingen prognos för när det här kan vara avhjälpt, tyvärr, säger Katarina Wolffram på Trafikverkets pressjour.

Resenärer uppmanas informera sig via sina tågbolag.

SJ har satt in bussar som går hela vägen mellan Stockholm central och Västerås.

”Dålig information”

Pendeltåg går som vanligt men med buss mellan Bro och Bålsta där själva stoppet är.

Signalfelet som startade strax efter halv två på fredagseftermiddagen påverkar fjärr- och regionaltåg Stockholm – Västerås/Arboga/Hallsberg/Göteborg samt SL pendeltåg Bålsta – Nynäshamn och omvänt.

Marie Gustafsson är en av pendlarna från Västerås som blev stående på Stockholm central under eftermiddagen.

– Vad ska man säga, alternativt fredagsmys.....säger hon trött.

Hon har börjat jobbpendla igen efter ett uppehåll, berättar hon.

– Det som fortfarande är dåligt är informationen. Man går till ett nytt spår, sen säger de att man ska gå till ett annat sen att det ska komma en buss. Men när man stått där i 40 minuter och ingen buss kommer då tröttnar man, säger hon.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Nynäshamn, Stockholm City, Barkarby, Bro, Farsta strand, Hemfosa, Handen, Jordbro, Jakobsberg, Kallhäll, Kungsängen, Skogås, Sthlm Odenplan, Spånga, Stockholms södra, Segersäng, Sundbyberg, Tungelsta, Trångsund, Västerhaninge, Årstaberg, Älvsjö, Ösmo, Bålsta, Stockholm, Västerås, Dingtuna, Enköping, Kolbäck, Karlberg, Köping, Arboga, Hallsberg, Gårdsjö, Kumla, Laxå, Töreboda, Örebro, Skövde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.