Västmanlands sjukhus Sala Foto: Karl David Englund/SVT

Sjukhusbyggnaden i Sala säljs för 17,6 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanland säljer nu sjukhusbyggnaden i Sala för 17,6 miljoner kronor till ProNordic AB. De har tidigare byggt skolor och trygghetsboenden i förvärvade fastigheter.

– Det känns bra för alla parter att vi nu hittat en seriös aktör som vill skapa ny verksamhet i ett gammalt sjukhus, vad vi förstår någon typ av trygghetsboende och eventuellt en skola, säger Denise Norström (S), regionstyrelsens ordförande.

Byggnaden omfattar 20 000 kvadratmeter fördelat på flera våningar, och tomten är på 21 000 kvadratmeter. Den nuvarande vårdverksamheten kommer att pågå som vanligt tills den nya vårdbyggnaden i Sala står klar 2022.

– Det är mycket glädjande att det gamla sjukhuset kommer till samhällelig nytta. Affären är till fördel för regionen, Sala kommun och dess invånare, säger Denise Norström (S).

Affären måste först godkännas av regionfullmäktige vid sammanträdet den 20 april. Överlåtelsen beräknas bli från mitten av maj. Regionen hyr sedan lokalerna fram tills den nya vårdbyggnaden tas i bruk i slutet av 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer