När polisen kom till platsen fanns ingen skadad på plats. Men en stund senare inkom personen till akutmottagningen i Västerås. Foto: Daniel Broden

Skottlossning i Västerås i natt – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En person har skadats allvarligt i en skottlossning i Västerås natten till lördagen.

Händelsen ska ha inträffat runt klockan 03.00 på en adress i centrala Västerås på Brahegatan.

– Det jag kan berätta är att vi fick in flera samtal  klockan 02.54 om skottlossning i centrala Västerås. Vi skickade flera patruller till platsen. Personen ska ha skjutits utomhus, säger Martina Saghamre, LKC-befäl vid polisen.

22-årig man skadad

När polisen kom till platsen fanns ingen skadad på plats. Men en stund senare inkom personen till akutmottagningen i Västerås.

– Det är en 22-årig man som inkom skottskadad. Vid åtta-tiden bedömdes hans skador som allvarliga, men stabila. Han hålls just nu nedsövd, säger Martina Saghamre.

LÄS MER: Skottskadade 22-åringen har fortfarande inte kunnat höras

Foto: Daniel Broden.

Ingen gripen

Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare och polisen har nu spärrat av brottsplatsen för att genomföra en teknisk undersökning. Inget vapen har anträffats.

– Vi har inte gripit någon i nuläget. Ingen annan ska ha kommit till skada i samband med skottlossningen, säger Martina Saghamre.

Jobbar med fallet

Under dagen kommer Västeråspolisen att arbeta vidare med fallet.

– Det vi gör nu är att höra vittnen och knacka dörr. Vi vill gärna ha kontakt med vittnen som har befunnit sig på platsen vid tidpunkten, säger Martina Saghamre.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Misstänker ni koppling till tidigare skottlossningar och skjutningar i Västerås?

– Vi tittar på allt sådant för att se vilka samband som kan finnas. Vi tittar även på andra händelser som inträffade under kvällen, då det till exempel var bråkigt på andra platser innan den här händelsen. Det är ett brett arbete som pågår och vi har ingen klar bild av det ännu, säger Mikael Hedström, presstalesman vid polisen.

Vill ha uppgifter

Polisen uppmanar personer som kan ha gjort iaktagelser i samband med händelsen att kontakta dem på 114 14.

– Vid den här tiden är det normalt en hel del rörelse i området. Vi hoppas att de som varit ute och sett något som kan sättas i samband med händelsen hör av sig till oss, säger Mikael Hedström.

Foto: Daniel Broden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.