Polisen har spärrat av för en teknisk undersökning och utreder händelsen som grovt vapenbrott. Foto: SVT

Nya uppgifter om skottlossningen på Råby i Västerås – polisen misstänker mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen gick polisen ut med att skottlossningen på Råby i Västerås på tisdagskvällen inte bara är ett misstänkt grovt vapenbrott utan också mordförsök.

– Skjutning på allmän plats ofta är riktad mot person och fram till dess utredningen visar att så inte är fallet blir det en inledande brottsrubricering att utgå från, säger Jan Håkansson, lokalpolisområdeschef.

Strax innan klockan 17 på tisdagskvällen larmades polisen till Råby efter att allmänheten hört misstänkta skott som avlossats.

Det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada och strax efter händelsen visste polisen bara att det handlade om höga smällar.

– Vi har fått in flera samtal om skottlossning. Man har hört flera smällar, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson i polisregion Mitt.

Polisen gjorde därefter fynd på platsen som kan bekräfta att en skottlossning har skett. Det ska ha skjutits mot ett flerfamiljshus i området.

– Vilka typer av spår kan jag inte gå in på i nuläget. Det ska handla om mer än ett skott, säger Magnus Jansson Klarin.

Platsen var under tisdagskvällen avspärrad för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen grovt vapenbrott och försök till mord. Ingen misstänkt är gripen i nuläget.

Polisen vill gärna ha in fler vittnesuppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.