Slog larm om inbrott i Västerås – mötte sin egen svensexa

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till en skidanläggning i Västerås såg på övervakningskamerorna att det var ett pågående inbrott. Han slängde sig in i sin bil med polisen i telefonen samtidigt. När han gick in i lokalen bröts samtalet.

– Han konfronterade de misstänkta med en sopkvast, sen insåg han att det var hans vänner, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC region Mitt.

En polispatrull beordras till platsen, men innan patrullen hunnit komma fram ringer anmälaren tillbaka och berättar att det rör sig om en svensexa där han själv ska vara huvudpersonen för svensexan. 

– Det är inte så vanligt att ett inbrottsförsök visar sig vara något sånt här trevligt i slutändan, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC region Mitt.

Polisen åkte ändå fram till anläggningen för att kontrollera de nya uppgifterna, som visade sig stämma och lämnade därför den pågående svensexan sedan utan åtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.