Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Elfving, Elisabeth Elfving och Emelie Dahl reagerade starkt på nattens och morgonens händelser på Öster Mälarstrand. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Stefan och Elisabeth väcktes av skotten på Öster Mälarstrand: ”Det är svårt att hitta ord”

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning vid ett flerfamiljshus och en handgranat vid porten bara några meter bort. Det finns mycket att reagera på för de som bor på Öster Mälarstrand i Västerås.

– Vi vaknade klockan fyra i morse, då hörde vi skotten, säger Stefan Elfving, bosatt i närområdet.

Vid fyra-tiden på morgonen avlossades skott mot en port till ett flerfamiljshus på Öster Mälarstrand i Västerås. Bara timmar senare hittades en skarp handgranat utanför en annan port på området, bara några meter bort från där skotten skjutits.

Emelie Dahl bor i trappuppgången som utsattes för skottlossningen.

– Det känns mycket mer verkligt. Man har hört talas om skjutningar innan. Då har man känt obehag, men inte riktigt som det känns idag. Nu känns det mer som en klump i magen, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skottlossning och en skarp handgranat. Det var full polisiär närvaro på Öster Mälarstrand i samband med nattens och morgonens händelse. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.