• Viktigt meddelande:

    Brand med kraftig rökutveckling i ställverk utanför Stockvik i Sundsvall. Alla som befinner sig i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Stig Henriksson (V) Foto: SVT

Stig Henriksson (V) kan lämna politiken helt

Stig Henriksson (V), riksdagsledamoten från Fagersta kommer inte kandidera till omval i riksdagen nästa år och han vet ännu inte om han kommer lämna politiken helt efter det.

– Anledningen till varför jag lämnar riksdagen är väl för att jag känner att jag uppnått den åldern där jag gjort mitt, säger Stig Henriksson (V).

LÄS MER: Stig Henriksson (V) kandiderar inte till omval till riksdagen

Riksdagsledamoten från Fagersta vet inte heller om han kommer att lämna politiken helt efter att han avslutar sitt uppdrag i riksdagen.

– Jag vet faktiskt inte än, jag är fortfarande aktiv på lokal nivå och jag har kvar min anställning inom sjukvården så det får visa sig vad jag väljer att göra, säger Stig Henriksson (V).

Blandade känslor

Stig Henriksson (V) berättar att det är blandade känslor inför att lämna riksdagen, han menar att det är ett roligt uppdrag samtidigt som det är mycket arbetsamt.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer