Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges Elvistolkare nummer ett, Henrik Åberg – ett stående inslag på rockfesten i Norberg. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Kungen av rock tillbaka i Norberg – här återuppstår Elvisdagarna

Publicerad

Elvisdagarna är tillbaka efter tre års uppehåll. I Tingshusparken i Norberg, träffas rockabillyfans, Elvis-kopior från när och fjärran till toner från kungen av rock'n'roll – Elvis Presley.

– Vi har saknat det här. Nu hoppas vi kunna köra varje år igen, säger Runo Anderson.

I snart 20 år har Elvisdagarna i Norberg lockat besökare, förutom de tre senaste åren, då pandemin satte krokben för arrangemanget. Det är far och son Runo Andersson och Jonny Brinksäter och som tar Elvis till Norberg. Ett tillfälle att träffa likasinnade och dela sin kärlek till den ikoniska artisten.

– Folk hör av sig ett halvår innan och frågar vilka som kommer, säger Jonny Brinksäter.

Sverige Elvis på plats

Sveriges Elvistolkare nummer ett, Henrik Åberg är en av de återkommande artisterna på festivalen. Han blev känd för den stora publiken när han 1995 vann finalen av TV4s program ”Sikta Mot Stjärnorna” som just Elvis såklart.

– Nästan alla åren så har jag varit här som ett stående inslag, man kan inte låta bli, säger Henrik Åberg när vi träffas efter soundcheck.

I klippet får du höra röster från festivalen och få en smak av ”Rock n Roll”

Det är son och far, Jonny Brinksäter och Runo Andersson som tar Elvis till Norberg. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.