Stökigt på nattliga bilträffar i Västerås – flera unga omhändertogs

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen larmades polisen till flera platser runt om i Västerås, där det pågick bilträffar. Flera unga personer omhändertogs.

Det första larmet kom klockan 23:46, då en väktare larmade om en pågående bilträff på Pilgatan i Västerås. Där ska drygt ett 20-tal bilar ha samlats och spelat hög musik.

Flera polispatruller åkte då dit, varpå en person i övre tonåren omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

En timme senare larmades polisen återigen, den här gången om en pågående bilträff på Stenby i Västerås. Där omhändertogs tre personer i övre tonåren enligt LOB, och en av dessa, en man, misstänks även för våldsamt motstånd. Polisen sprayade och bojade honom.

Ytterligare en berusad tonåring avfördes från platsen och kördes hem till vårdnadshavare.

– Det är inte så smart att samlas så många människor i dessa tider, med tanke på smittspridningen. Och det är inte heller smart att dricka på bilburna fester, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.