Huset har i Surahammar har spärrats av. Foto: Sofie Tejre /SVT

Man hittad död i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades död i en bostad i Surahammar på lördagen. Polisen är mycket förtegen kring omständigheterna. Ärendet är nu överlämnat till åklagare – och en person är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Enligt Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst är brottsrubriceringen vållande till annans död. Det finns en person som är skäligen misstänkt, men det har inte gjorts något gripande eller anhållande.

Polisen vill inte berätta vem eller vilka de jagar för dådet.

– Men boende i Surahammar behöver inte känna någon oro, säger Sami Mattila vid polisens krimjour.

Enligt medieuppgifter under lördagskvällen handlar det om ett dödsfall på en ung man, något polisen under söndagen inte vill bekräfta med hänvisning till den pågående förundersökningen.

Larmades vid lunchtid på lördagen

Det var efter lunch på lördagen som polis larmades om en död person i en bostad i Surahammar.

– På lördagen får vi samtal om att man i ett bostadshus hittat en död person. Brottsplatsen spärrades av och det genomfördes en teknisk undersökning och det kommer vara fler undersökningar som kommer att göras, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen i Uppsala som trätt in för att avlasta Västeråspolisen.

Åklagarledd förundersökning

Enligt Johan Thalberg är utredningen inne i ett känsligt läge och förundersökningen leds av åklagare.

– Personen som har hittats kommer att obduceras för att kunna fastställa en dödsorsak. I nuläget har vi inte gått ut med några ytterligare uppgifter i ärendet. Det är för att utredningen är inne i ett känsligt läge och vi ska ha så goda förutsättningar som möjligt för att kunna utreda vad det är som egentligen har hänt, säger Johan Thalberg.

Vill inte bekräfta

Enligt uppgifter i media under lördagskvällen, bland annat VLT, skall den avlidne vara en ung man. Den uppgiften vill polisen på söndagen inte bekräfta.

Kan du berätta några uppgifter om ålder och kön på den döde personen?

– Samma sak där. Jag kan bara hänvisa tillbaka till att vi inte går ut med några uppgifter om den här personen. Allt för att utredningen ska ha så goda förutsättningar som möjligt. Det finns en anledning till det. Löpande information kommer att komma, men jag kan inte säga när, säger Johan Thalberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer