Foto: Robert Gustavsson/SVT

Pojke rymde från Sundbo – hittades av polisen i lägenhet i Kolsva

Uppdaterad
Publicerad

Det var under lördagskvällen som pojken lyckades rymma från ungdomshemmet Sundbo utanför Fagersta. Pojken fick hjälp av tre andra personer som nu är gripna och misstänkta för främjande av flykt. Pojken kunde även han gripas lite senare i en lägenhet i Kolsva.

En yngre pojke som är intagen på Sundbo ungdomshem rymde i lördagskväll under en promenad med personal från hemmet.

Han blev sedan upphämtad av en väntande personbil med tre personer. Cirka en timme efter bilen dragit iväg med pojken fick polisens patruller syn på dom vid en länsväg i Kolsva.

– Det var i Kolsva som en bil siktades och flera personer sprang därifrån. Tre personer grips på plats och är nu misstänkta för för främjande av flykt, men rymlingen från Sundbo var inte en en dom, säger Pelle Nellberg presstalesperson polisregion Mitt. 

Polisen fortsatte att spana efter pojken och på söndagsförmiddagen hittade man honom i en lägenhet i Kolsva. Han kommer återföras till Sundbo ungdomshem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.