Tomt i bassängen på Ekängsbadet i Surahammar. Foto: SVT

Surhammar får badhus – nästa höst

Publicerad

Riva, bygga nytt eller renovera? Surahammars kommun har nu bestämt att renovering av badhuset är det som gäller. Hösten 2018 hoppas man att det är klart.

Sommaren 2016 stängdes badhuset i Surahammar på grund av att det var i så dåligt skick att det helt enkelt inte gick att bada där.

Sedan dess har man inväntat det politiska beslutet om vad som egentligen ska hända med badet. Man har talat om ett eventuellt nybygge, rivning eller en renovering.

– Planen är nu: ut med upphandlingen, och sen starta byggnation. Målet med det är att ha badhuset igång igen till höstterminen 2018, säger Tobias Nordlander

Hur säkert är det att det blir så?

– Det är alltid svårt att svara på den frågan, men vi känner att vi har ett bra underlag nu, så får vi bara in företag som svarar på den upphandlingen ska det gå bra.

Kan  behöva renoveras igen

Trots att man nu planerar omfattande renoveringar av Ekängsbadet i Surahammar så kan lokalerna behöva renoveras igen, inom en ganska snar framtid.

– Badhus har, som alla byggnader, en begränsad livstid. Kanske speciellt badhus har en hårt begränsad livstid, säger Thomas Lenell som är teknisk chef på Surahammars kommun.

– Nu behöver vi renovera för att komma igång, sen får vi ta en dialog, både inom politiken och med medborgarna i kommunen och titta på hur det ska se ut framöver – ska vi bygga ett nytt badhus och hur mycket får det kosta? Men det är den processen vi får möjlighet att ha i och med en renovering, säger Tobias Nordlander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer