”Rocka sockorna” och ”Hands up (give me your heart)” var några av önskelåtarna som drog fullt dansgolv under teckenkonserten i Hallstahammar. Foto: SVT

Teckenkonserten i Nibblehallen blev en glädjefest

Publicerad

Eleverna hade fått önska låtar och hunnit träna på tecknen innan konserten. Stunden som SVT var på plats spelades alltifrån After Darks La Dolce Vita, till Kents Utan dina Andetag och barnsången Krokodilen i bilen. Och publiken, den var aldrig stilla.

– Jag brukar teckna när jag sjunger, det blir liksom lättare då,  berättade Elin Lind, 12.

För barn och vuxna med funktionsnedsättning kan tecken vara ett sätt förstärka talet och underlätta kommunikationen med andra.

På torsdagsförmiddagen samlades elever från grundsärskolorna i flera kommuner i Nibblehallen i Hallstahammar för en konsert med teckensång och dans.

På scen stod bandet Sign Up, bakom arrangemanget Hallstahammars kommun tillsammans med bland annat Lions och Rotary.

– Ett sätt att uppmärksamma och utveckla barnens språk, förklarade Madeleine Lillkull, tf verksamhetsansvarig för grundsärskolan i Hallstahammar.

I klippet tecknar eleverna och bandet bland annat den uppskattade Rocka sockorna.

Vad är TAKK?

Tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK) ger elever i grundsärskolan fler möjligheter att kunna kommunicera, göra sig förstådda och förstå sin omgivning.

Tecken förtydligar orden och utvecklar språket.

Källa: Grundsärskolan Hallstahammars kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.