Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur VSK:s hemmaarena ska förändras. Foto: Ulrika Westerberg/SVT

Tillfällig ståplatsläktare – allsvenska lösningen för Västerås SK

Uppdaterad
Publicerad

Med drygt tre månader kvar till den allsvenska seriestarten finns ingen långsiktig plan klar för hur Västerås SK:s hemmaarena ska förändras. Det blir en tillfällig lösning med en inhyrd ståplatsläktare på kortsidan för bortalagets supportrar.

Tidigare har VSK betalat en hyra till Västerås stad baserat på publikantal med ett maxtak på 80 000 kronor, nu blir det en högre fast avgift på 100 000 kronor per hemmamatch, där en tillfällig inhyrd läktare ingår.

– Det är en bra tillfällig lösning för att VSK ska kunna spela hemmamatcherna i Västerås, säger Vicki Skure Eriksson (C), ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande på Västerås stad.

Under onsdagseftermiddagen presenterade Västerås stad, fastighetsägaren Rocklunda fastigheter och Västerås SK fotboll hur man ska möta Svenska fotbollförbundets arenakrav inför VSK:s spel i fotbollsallsvenskan 2024.

Söker dispens

Enligt fastighetsägaren kommer en hel del att vara på plats till seriepremiären, som krav på belysning och kameraövervakning, dock kommer man att söka dispens för flera ”småsaker”.

– Man kan få dispens för saker vi inte kan uppfylla direkt men då behöver vi visa fotbollförbundet att vi också har en plan framåt. Den jobbar vi med parallellt, säger Johan Boman Smede, förvaltningschef på Rocklunda fastigheter.

Den tillfälliga ståplatsläktaren som började byggas på ena kortsidan i veckan, kommer till en början att rymma 500 personer. Den ska på sikt ta 2 000 personer.

I klippet hör du Vicki Skure Eriksson (C), ordförande för nämnden för idrott, fritid och förebyggande och Johan Boman Smede, förvaltningschef på Rocklunda fastigheter.

Från arkivet: Västerås SK – från köket till allsvenskan 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se de nostalgiska bilderna och möt några av huvudpersonerna som har varit med och format Västerås SK. Foto: SVT/arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.