Polisen fick larm om tumult vid fritidsgården i Tillberga strax före halv tolv natten till söndag: ”Två yngre pojkar var knivskurna” Foto: Jenny Berggren/SVT

Pojkar fortsatt anhållna efter knivdåd i Tillberga

Uppdaterad
Publicerad

De tre minderåriga pojkarna som misstänks för knivskärningen i närheten av en fritidsgård i Västerås på lördagskvällen är fortsatt anhållna. Under söndagen har de inledande förhören hållits, men vad de sagt om händelsen vill polisen inte kommentera.

– De misstänkta har hörts, ja. Men vad de sagt är inget vi kan lämna ut i nuläget och under rådande förundersökning. De är frihetsberövade, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg på söndagseftermiddagen.

De tre är misstänkta för försök till mord efter att två minderåriga pojkar knivskurits i närheten av en fritidsgård i stadsdelen Tillberga sent på lördagskvällen. De två skadade vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Vad har de här tonåringarna för relation till varandra?

– Det är samma sak där. Det kan jag tyvärr inte heller berätta, säger Nellberg.

Enligt polisen pågår nu en intensiv utredning för fullt. Under söndagen har förutom förhör också den tekniska undersökningen genomförts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivskärningen vid ungdomsgården i Tillberga

Mer i ämnet