Trots det allvarliga ekonomiska läget – VSK-tränaren Michael Carlsson: Vi vill vara med och hugga om guldet

Uppdaterad
Publicerad

Mesta mästarnanas trupp är något tunnare och därmed mer skadekänslig än tidigare upplagor. Klubbens ansträngda ekonomi gör att det inte finns naturliga ersättare på nyckelpositioner om skadorna skulle vara framme.

För den 86:e säsongen spelar Västerås SK Bandy i Sveriges högsta serie. Det är dags för seriepremiär och när SVT är på besök har herrlaget genomfört sista träningen inför fredagens hemmamatch mot IK Sirius.

Försäsongen har gått upp och ner, men mest har den handlat om skador. Två spelare kommer även att missa premiären: Jesper Jonsson (knäskad) och Oscar Gröhn (bruten handled). Men det är inget som tränare Carlsson tänker låta störa.

– Skador tillhör spelet och det är bara att gilla läget, säger Michael Carlsson.

Hotade elitlicensen

Hela VSK:s trupp har inför denna säsong frivilligt sänkt sina löner och ersättningar för att få ekonomin i klubben att bli bättre och för att elitlicensen ska klaras av.

Att ni har en tunnare trupp och en sämre ekonomii, är det något som kommer drabba er sportsligt?

– Jag kommer inte att skylla på det i varje fall, säger han.

I klippet luftar Michael Carlssons sina tankar om säsongen.

Premiärmatchen

VSK Bandy Herr – IK Sirius

Fredag 1/11 19.00

ABB Arena Syd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.