Här, nedanför bänken i parken intill länsstyrelsen, ska en av de påstådda våldtäkterna ha skett. Foto: Ur polisens förundersökning

Tre åtalas för pojkvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Enligt åtalet ska 15-åringen ha våldtagits av tre män i parken intill länsstyrelsen i Västerås. Nu åtalas tre unga män.

Två av dem åtalas för grov våldtäkt sedan de ska ha tvingat pojken till orala och anala samlag. En tredje för våldtäkt.

– Ett hemskt brott, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg.

Den utsatta pojken bor inte i Västmanland.

– Av hänsyn till brottsoffret vill jag inte berätta någonting om omständigheterna, säger åklagaren.

Kände inte varandra

Våldtäkten ska ha skett den 28 oktober. De åtalade är 18 och 19 år, den tredje personen har uppgett att han är under 18 år.

Som SVT Västmanland tidigare har berättat kände inte 15-åringen och de misstänkta varandra sedan tidigare. Enligt polisuppgifter träffade 15-åringen männen när han var på väg till Centralstationen. De ska ha frågat efter en cigarettändare och när han inte hade någon slog männen ner honom.

Sedan ska de ha våldfört sig på honom. 15-åringen tog sig sedan till sjukhus och det var personalen där som larmade polisen.

Enligt åtalet ska det finnas teknisk bevisning som binder de misstänkta till brottet. Rättegången mot männen inleds den 27 januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.