Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Olycka med barn inblandade” Hör SVT:s reporter på plats vid E18. Foto: Hanna Eklund/SVT

Fordon i frontalkrock på E18 vid Hallstahammar – man avliden

Uppdaterad
Publicerad

Två fordon har kolliderat på E18 strax väster om Hallstahammar. Larmet kom in vid 9.20 på torsdagsmorgonen. Sex personer är inblandade i olyckan. På eftermiddagen gick polisen ut med att en man avlidit.

Enligt polisen ska det handla om en frontalkrock mellan en skåpbil och en personbil på sträckan där det pågår ombyggnad av vägen. Sex personer var inblandade i olyckan. En man i 45-årsåldern fördes till sjukhus i ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

– Han var förare till veteranbilen som var ett av fordonen i olyckan. Det rör sig om en familj som har åkt i bilen, två vuxna och ett barn i 10-årsåldern, säger Magnus Jansson Klarin presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Kvinnan och barnet från veteranbilen vårdas på sjukhus. Det gör också de andra tre männen som färdades i skåpbilen. Deras skador är oklara.

Fordonen tas i beslag

– Det var en väldigt kraftigt kollision, säger Magnus Jansson Klarin.

Båda fordonen kommer att tas i beslag i syfte att utreda tekniska fel som kan ha orsakat olyckan.

Polis, ambulans och räddningstjänst lämnade platsen strax efter tolvtiden. Vägen ska nu vara fri från hinder och trafiken är åter igång.

Kan ha varit på väg till bilträff

Familjen i veteranbilen är hemmahörande i Örebro län, enligt polisen. Anhöriga har underrättats.

– Vi misstänker ju att de förmodligen var på väg på bilträff och festligheter här i Västerås, med tanke på att Summer Meet börjar nu, säger Magnus Jansson Klarin.

Arrangören Klas Brink nåddes på eftermiddagen av nyheten att föraren till en veteranbil förolyckats.

– Vi fick precis höra det här. Det är ju oerhört tråkigt och tragiskt oavsett vem det drabbar. Men extra tråkigt om det var en av våra kommande gäster som var på väg till oss. Det vet vi ju inte. Men man lider ju med de anhöriga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.