Foto: Niklas Hagman

Polisen misstänker mord och självmord

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har hittats döda i en villa i Kolbäck. Polisen misstänker nu att det rör sig om ett mord och ett självmord.

Strax efter 19-tiden på måndagen larmades polisen till Kolbäck i Hallstahammars kommun med anledning av att två personer, en man och en kvinna, båda i 65-årsåldern, har hittats döda i en villa.

En förundersökning om mord alternativ dråp har inletts. Nu på tisdag meddelar polisen i ett pressmeddelande att det inte går att utesluta att det handlar om mord och självmord.

– Vi utesluter inte att det här kan handla om självmord och mord, men fortsätter att arbeta på bred front. Vi ska fortsätta prata med alla som har information att lämna i ärendet, säger Per Zetterlund, förundersökningsledare vid Polisen.

Villan avspärrad

En granne som bor ett hus ifrån villan berättar för SVT Nyheter Västmanland hur hon såg när polisen plötsligt spärrade av området.

– Jag såg att det kom polisbil efter polisbil, och plötsligt hade de spärrat av området. Jag undrade vad som hänt eftersom inga medier hade rapporterade om det, säger hon.

Först efter klockan 22 på måndagskvällen gick polisen ut med uppgifterna om att två personers hittats döda i en villa.

– Det som händer nu är att vi arbetar med att förhöra personer och samla in information, säger polisens presstalesman Johanna von Wowen.

Vet du mer? Har du bilder?

Tipsa oss på vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.