Fem anhållna efter gängmisshandel i Västerås – Polisen: ”Allvarlig händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Med slag, sparkar och någon form av föremål ska fem gärningsmän ha gett sig på en ung man utomhus på Öster Mälarstrand i Västerås. Nu har samtliga anhållits, misstänkta för grov misshandel.

– Offret ska ha klarat sig utan allvarliga skador, men det var en allvarlig händelse, konstaterar Mathias Rutegård hos polisen region Mitt.

Flera ska ha sett bråket på Öster Mälarstrand i Västerås på lördagskvällen. Polisen fick in ett antal samtal om händelsen. Av ännu oklar anledning ska de misstänkta ha gett sig på en man i 20-årsåldern med slag och sparkar så han fallit till marken.

Husrannsakningar i Västerås

Ett av slagen med ett okänt föremål ska ha orsakat en sårskada i bakhuvudet. Mannen fördes iväg med ambulans för att tas omhand på sjukhus.

Kort efter händelsen kunde de fem misstänkta gärningspersonerna, alla i 20-årsåldern, gripas. Tre av dem i en bil och ytterligare två efter att polisen gjort husrannsakningar i bostäder i Västerås.

”Tack vare signalement”

– Det var tack vare signalement på både personer och på bil som vi fick in initialt som vi kunde arbeta vidare med, säger Mathias Rutegård, presstalesperson hos polisen.

På söndagsmorgonen meddelar jouråklagare att alla fem nu anhållits: Tre av dem på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel, två av dem är skäligen misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.