Ungdomar häktade för rånförsök i bostad i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens misstänkta rånförsök i en bostad på Skälby i Västerås häktade tingsrätten i Västmanland två personer misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott. En tredje person sattes på fri fot.

– De tre är i åldrarna mellan 15 och 17, säger Anna Mascaro, åklagare.

Tingsrätten häktade två 17-åringar för försök till grovt rån och grovt vapenbrott på onsdagen, båda är dömda tidigare för bland annat narkotikabrott. Den tredje misstänkte, en 15-åring sattes på fri fot.

– Tingsrätten bedömde att misstankegraden inte nådde upp till sannolika skäl, och av den anledningen avslogs häktningsyrkandet och anhållningsbeslutet hävdes av tingsrätten, säger Anna Mascaro, åklagare.

Kan ha fastnat på övervakningskameror

Enligt uppgifter till Aftonbladet så kan rånförsöket ha filmats av övervakningskameror, men det vill Anna Mascaro varken bekräfta eller förneka.

– Kan inte kommentera det. Det är så pass tidigt i utredningen så jag vill inte lämna ut mer, säger hon.

Enligt åklagare Anna Mascaro fortsätter utredningsarbetet med förhör och andra åtgärder.

Åtal ska väckas senast 11 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.