Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen var fotfarande vid Tidö slott under måndagen. Hör SVT:s reporter från platsen. Foto: SVT

Uppgifter: Hemliga regeringsförhandlingar utanför Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Nyheter har regeringsförhandlingar pågått under helgen mellan Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna på Tidö slott utanför Västerås.

På onsdag ska moderatledaren Ulf Kristersson lämna besked till talmannen – om hur det går med regerings-förhandlingarna. Och enligt uppgifter till SVT har representanter för Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna under helgen suttit i förhandlingar på Tidö slott utanför Västerås.

Enligt SVT Nyheter Västmanlands reporter på plats är det fortfarande polisbilar kvar vid slottet under måndagen.

Drygt två veckor har gått sedan Ulf Kristersson (M) fick uppdraget att bilda en ny regering. Men sedan dess har det i stort sett varit tyst från de fyra partierna, trots att intensiva förhandlingar pågår.

Moderatledaren har lämnat en delrapport om regeringsbildningen till talman Andreas Norlén, som dock inte sagt något om innehållet. Slutrapport ska ske kl 11 onsdagen den 12 oktober, och om Kristersson då har ett regeringsunderlag klart kan det bli omröstning i riksdagen på fredagen.

Om det inte finns något färdigt förhandlingsresultat kommer han troligen få mer tid på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.