Mannen som skadades i samband med explosionen på Skiljebo misstänks nu för ytterligare brott. Foto: Olle Strandberg/SVT

Skadades allvarligt i explosion på Skiljebo i Västerås – misstänks för fler brott

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för explosionen i ett flerfamiljshus på Skiljebo natten mot torsdagen, då han själv skadades allvarligt, misstänks nu även ha planerat fler brott.

Vid halv tre-tiden natten mot torsdagen larmades polis och räddningstjänst efter en explosion i en lägenhet på Skiljebo. En man fördes till sjukhus med allvarliga skador, och har inte kunnat höras än.

Mannen misstänks för allmän ödeläggelse. I ett pressmeddelande meddelar nu åklagare Carl-Johan Norström att mannen misstänks för ytterligare brott.

Explosion på Skiljebo

Misstänkt ha förberett fler sprängningar

”Misstankarna har utökats till att avse även förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse”, skriver Carl-Johan Norström i pressmeddelandet.

Till VLT säger Carl-Johan Norström att anledningen ska vara att man hittat ingredienser till sprängämen, såsom aceton och väteperoxid. Mängderna ska vara anledningen till misstanken om förberedelse till allmän ödeläggelse.

Dömdes för tidigare brott

Mannen misstänks också för narkotikabrott, vapenbrott och urkundsförfalskning.

Under måndagen dömdes mannen för urkundsförfalskning och brott mot knivlagen – brott han har begått tidgare. Straffet blev villkorlig dom och dagsböter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag vaknade inte av smällen. Jag sov igenom det på något konstigt sätt, säger grannen Tilde Lindvall Hellin. Foto: Olle Strandberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion på Skiljebo

Mer i ämnet