Foto: SVT arkiv

Utomhusbad kan återuppstå 2020

Publicerad

2018 var sista säsongen för Lögarängens utomhusbad som beräknas rivas i år. Men till sommaren nästa år kan ett nytt utomhusbad stå färdigt.

– Det är mest en formaliafråga. Vi har jobbat med detta länge och nu ska det bara godkännas av kommunstyrelsen, säger Vicki Skure-Eriksson, kommunalråd för Centerpartiet i Västerås stad om förslaget att bygga ett nytt utomhusbad vid Lögarängen.

Bekostas med hjälp av inomhusbadet

Utomhusbadet beräknades först kosta 51,9 miljoner kronor men efter vissa förändringar i planen har man nu landat på ett kostnadsförslag på 44 miljoner kronor. Det fattas dock fortfarande flera miljoner för att utomhusbadet ska kunna finansieras. Detta planerar man att lösa genom att skjuta till pengar från byggnationen av inomhusbadet.

– Det nya inomhusbadet kommer bli runt 50 miljoner billigare än vad vi först beräknade. Därför kan vi nu skjuta till pengar från det projektet till utomhusbassängen, säger Vicki Skure-Eriksson.

Övertygad om att förslaget kommer gå igenom

Hon är övertygad om att förslaget i sin nuvarande form kommer att gå igenom. Om så, kommer byggnationen att påbörjas under april eller maj i år och badet planeras kunna öppnas upp för allmänheten till sommaren 2020.

– Min uppfattning är att samtliga partier är positiva till detta, så det borde inte bli några problem. Utomhusbassängen klubbades dessutom igenom i den berörda nämnden innan jul, säger Vicki Skure-Eriksson.

Det planerade utomhusbadet i siffror

Planerad totalyta:  850 kvadratmeter

Djup: 90 centimeter

Färdigt: Preliminärt till sommaren 2020

Driftkostnad: 2,6 miljoner kronor

Beräknade intäkter: 1,5 till 2,6 miljoner kronor

Handikappsanpassat: Ja

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.