Ramnäs kan bli utan Valborgsfirande

Publicerad

Med en knapp månad kvar till Valborgsmässoafton har Surahammars kommun fortfarande inte hittat någon förening som vill arrangera Valborgsfirande med brasa i Ramnäs.

– Nappar ingen blir nog Ramnäs tyvärr utan brasa i år, säger Urban Dimberg, fritidskonsulent på Surahammars kommun.

Har sökt ny arrangör

I Surahammars kommun ordnas traditionellt tre Valborgsfiranden. I Sura är Lions medarrangör, i Virsbo är det Wirsbo Ryttarförening och i Ramnäs har det sedan många år tillbaka varit Ramnäs IF.

Ramnäs IF har dock meddelat att de behöver ta en paus från arrangemanget i år och därför har kommunen sökt efter en ny medarrangör till firandet där. Men än har ingen nappat.

– Vi ser gärna att det är en ideell förening med säte i kommunen. Man kan också tänka sig att det är två föreningar som går ihop. Kommunen står för bränsle till brasan och räddningstjänsten brukar låna ut till exempel släckningsutrustning, säger Urban Dimberg.

”Chans att tjäna pengar”

– Vi tänker ju att det också är en chans för en förening att tjäna lite pengar. Dels får de ett extra ekonomiskt bidrag och sedan är det ju upp till dem hur mycket de vill göra med firandet – grilla hamburgare, ha loppis eller vad man nu kan tänka sig.

Om ingen förening nappar, kan inte kommunen ta på sig firandet i Ramnäs just i år då?

– Det är fortfarande inte helt uteslutet, men det handlar om personal och resurser. Vi ser ju helst att det är en förening, säger Urban Dimberg,

Firandena i Surahammar och Virsbo blir, oavsett hur det går i Ramnäs, av som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.