Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Valstugorna i Västerås har öppnat inför slutspurten

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen spikades det febrilt och elen drogs in för att få valstugorna klara till lunchtid. Valrörelsen är nu igång på riktigt. När SVT var på plats på Sigmatorget hade alla partier öppnat upp sina stugor förutom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.

Det är mindre än tre veckor kvar till valet när årets valstugor öppnade upp vid lunchtid idag. Bland alla karameller och chipspåsar som delades ut, fanns en del nyfikna gymnasieungdomar. Elias Jacobsson, 18 år och förstagångsväljare, har sökt efter information på nätet.

– Jag har sett några partiledardebatter och jag tycker det är en del sandlådenivå med all smutskastning. Det blir svårt att bilda sig en riktig uppfattning om alla partier bara kastar skit på varandra.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Anser du att valstugor är relevanta för att få information inför valet?

– Jag har googlat partiernas ideologi och vad de står för men det är ett jättebra sätt att få mer information och möta personerna bakom dessa partier på plats.

I klippet: Valstugornas relevans 2022? Hör partirepresentanter och besökare.

Både Elias Jacobsson och David McLean har gjort grundlig research inför årets val. Foto: Ida Skyttberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet