Foto: SVT

Vårdcentralen i Surahammar flyttar till centrum

Uppdaterad
Publicerad

Om ett år ska Surahammarsborna kunna gå till doktorn i centrum. Men inte bara det. Då flyttas vårdcentralen och verksamhet med sjukgymnastik och gym in i kommunens lokaler vid torget.

– Tillgängligheten förbättras avsevärt. Det blir lättare att parkera, vårdcentralen hamnar också nära resecentrum vilket gör att det blir lätt att ta sig med kollektivtrafiken från olika delar av Surahammar, säger Tobias Nordlander (S), kommunalråd.

Tobias Nordlander (S). Foto: SVT

Hyr av kommunen

Under första halvåret 2018 flyttas vårdcentralen i Surahammar ner till centrum. Tillsammans med sjukgymnastik och gym ska de husera i de nu tomma lokalerna vid torget, mitt emot Folkets hus.

Kommunen, som köpte fastigheten i slutet av förra året, kommer att hyra ut lokalerna.

–Det kommer att bidra till levandegöra centrum. Vi pratar om ungefär 300 personrörelser per dygn, och på det 25-30 anställda i centrum. Det här kommer att gynna olika aktörer, förutom invånarna också näringslivet säger Tobias Nordlander till SVT Västmanland.

Lättare att rekrytera vårdpersonal

I ett pressutskick uttrycker även vårdcentralens verksamhetschef fördelar med flytten.

– Vi börjar växa ur våra lokaler. Jag tror även att rekrytering av fasta läkare kan bli lättare med nya fräscha lokaler men även då det blir nära till tåg och buss, skriver Lotta Ringström, verksamhetschef på vårdcentralen.

Vårdcentralen i Surahammar får nya lokaler. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.