Foto: SVT/TT

Väska från Power Meet-rånet hittad

Uppdaterad
Publicerad

En väska som ska vara den som försvann vid rånet mot Power Meet-arrangören har hittats längs landsväg 503 i närheten av Enköping.

Den 8 juli rånades arrangören av Power Meet, Kjell Gustafsson, utanför ett hotell i Västerås. Rånarna fick med sig en väska med en stor summa pengar. De flydde från platsen med bil.

Fyndet gjort vid Hummelsta

Polisen uppger nu att de hittat väskan samt ett antal påsar som stals vid rånet. Fyndet har gjorts i ett dike längs landsväg 503 vid Hummelsta i närheten av Enköping.

Power Meet 2016

– Det är en privatperson som har hittat väskan och larmat polisen. Väskan påträffades tom, nu ska vi genomföra en teknisk undersökning av föremålet, säger polisens presstalesperson Johanna von Wovern.

Ska ha färdats i samma riktning

Von Wovern vill inte gå in på när väskan ska ha hittats.

Polisen har tidigare vittnesuppgifter om att rånarna ska ha färdats från Västerås i den riktiningen. Utredningsarbetet fortgår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2016

Mer i ämnet