Foto: Robert Gustavsson/SVT

Huligan från Västerås portas från Superettan

Uppdaterad
Publicerad

En man som maskerad tände pyroteknik under en fotbollsmatch i Västerås stoppas nu från att gå på fotboll. Avstängningen gäller bland annat alla matcher i Allsvenskan och Superettan under ett år.

Mannen som är från Västerås är misstänkt för att tillsammans med andra personer både maskerat sig och tänt pyroteknik på läktaren. Händelsen inträffade i samband med en match i Superettan mellan Västerås SK och IK Brage den 9 april i år på Solid park.

– I nuläget är det bara han som är misstänkt för brott mot ordningslagen och fått tillträdesförbud. Men det finns fler som är misstänkta, så vi får se vad som sker framledes, säger kammaråklagare Jenny Alriksson i Västerås.

Stängs av i hela landet

Avstängningen gäller i Allsvenskan, Superettan och Svenska Cupen. Men också i och landskamper som anordnas av Uefa och Fifa i Sverige.

Återfallsrisk

Det finns på grund av särskilda omständigheter risk att Västeråsaren kommer att begå nya brott som kommer att störa ordning eller säkerhet under idrottsarrangemang, menar Åklagarmyndigheten.

– Han är misstänkt för brott mot ordningslagen och kan dömas till bötesstraff. Tillträdesförbudet bygger på att han har begått brott på läktaren och gjort saker som jag på grund av pågående förundersökning inte kan gå in på nu, säger Jenny Alriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.