På tisdagen får världsstjärnan Cristiano Ronaldo och hans Portugal höra på Vera Guitas skönsång innan avspark. Foto: Scanpix

Veras sång ska hjälpa Ronaldos Portugal till VM

Uppdaterad
Publicerad

Hör västeråsaren Vera Guita värma upp inför framförandet av ”A Portuguesa” på Friends inför miljontals fotbollsfans på tisdag.

På tisdagen ska hon sjunga ”A Portuguesa” för de miljontals åskådare som kommer att se matchen mellan Sverige och Portugal från tv-soffan och på plats i arenan.

– Sången inger hopp eftersom den handlar om Portugal då vi var en stormakt och därför kan det vara bra nu i och med den ekonomiska krisen, resonerar sångerskan, men framför allt gymnasieläraren, Vera Guita som undervisar i spanska och engelska på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Hon framför den portugisiska nationalsången före VM-kvalmatchen imorgon på Friends arena. Den som framför den svenska är Tommy Körberg.

Det här, lite annorlunda, jobbet fick hon eftersom hennes hemlands ambassad visste vem hon var och att hon kunde sjunga med bravur.

– Först tackade jag nej, eftersom det innebär så mycket jobb och jag har redan så mycket att göra som lärare, men nu känns det kul, säger Vera Guita innan hon går in för att hålla en lektion i engelska.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet