Den 23 000 kvadratmeter stora fastigheten rymmer bland annat bostäder, verksamhetslokaler, verkstäder och storkök. Foto: Swedbank Kommersiella fastigheter/arkiv

Verksamhet på gång till Jehovas Vittnens gamla anläggning i Arboga

Publicerad

Fyra år efter den stora fastighetsaffären är det nu saker på gång i Jehovas vittnens gamla lokaler, Tornet, i Arboga.
– Det handlar om intressenter utifrån. Blir det så är det väldigt bra för Arboga, säger Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Besked och beslut väntas under hösten.

– Det är vissa saker som inte är klara, så mer än såhär vill vi inte säga i nuläget. Men att det i så fall handlar om arbetstillfällen, så mycket kan jag säga.

Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande Arboga

Många har undrat

2014 beslutade Arboga kommun att köpa Jehovas Vittnens gamla huvudkontor för omkring 80 miljoner kronor.

I Arboga är det många som undrat vad det finns för långsiktiga planer för byggnaden, det framgick även när SVT mötte tittare under sommarturnén.

Planerna på att göra äldreboende blev inte av. Dock har delar av byggnaden använts mer och mindre tillfälligt, bland annat som boende för ensamkommande flyktingbarn, motivationsboende och HVB-hem.

”Skulle handla om hela”

Vissa kontorsutrymmen nyttjas också av fastighetsbolaget ABO.

– Det har funnits tankar och idéer med det handlar också om att fylla en sådan här fastighet på rätt sätt, det har blivit lite av ett vacuum, säger Röhfors och berättar att processen med de nuvarande intressenterna pågått ett tag.

Skulle de i så fall handla om hela fastigheten eller till delar av den?

– Det skulle handla om hela.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer