Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Verksamhetschefen om nya sjukhuset i Sala: ”En bättre vård till invånarna”

Uppdaterad
Publicerad

I det nya sjukhuset kommer ett tjugotal verksamheter att finnas och det kommer att förbättra vården. I alla fall om man frågar verksamhetschefen Andreas och enhetschef Dara.

– Otroligt fina lokaler, som kommer också ger oss bättre förutsättningar att kunna ge en bättre vård till invånarna i Sala, säger Andreas Ranhem, verksamhetschef på Västmanlands sjukhus Sala.

Det nya sjukhuset, som är ”flexibelt byggt”, är anpassat för att kunna ställa om och anpassas efter nya arbetssätt, utrustning och teknik.

Dara Stomilovic är enhetschef på rehabenheten på sjukhuset, och ser en stor fördel med att verksamheterna nu kommer så nära varandra.

– Vi blir ju de som får flytta in i en av de nya våningarna. Det kommer att medföra att vi kan ha ett större patientflöde, säger Dara Stomilovic.

Förhoppningsvis att vi blir ännu bättre. Att det blir enklare och tydligare. Att all vård som sker runt en patient är samlad, säger Andreas Ranhem, verksamhetschef på Västmanlands sjukhus Sala.

Sjukhuset planeras vara klart sommaren 2022 med inflyttning till hösten samma år.

I klippet berättar Andreas och Dara om tankarna kring det nya sjukhuset i Sala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.